Hasznos információk szálláskeresőknek

Most megmutatjuk Önnek, hogy

  • hogyan tud átlátni a különböző szálláshirdetéseken,
  • milyen szempontok alapján válasszon szálláshelyet függetlenül a pénztől,
  • hogyan takaríthat meg tízezreket,
  • hogyan érdemes a szállást lefoglalnia,
  • hogyan szervezze, tervezze meg utazását,hogy ne legyen a nyaralás egy rémálom!

 

10 + 1 tanács, amit nem árt, ha szem előtt tart amikor SZÁLLÁST keres!

1. Az első és legfontosabb dolog, hogy ne higgyen azonnal a túl szép és kedvező akciós ajánlatoknak! A kezdeti „akciós” árról később derülhet ki, hogy nem tartalmazza az Áfát, az Idegenforgalmi adót, a hirdetésben leírt étkezés és egyéb szolgáltatások díját még ezen a kedvező áron felül kell megfizetniük!

Pl.: „Szállás, étkezéssel, fürdőbelépővel stb, most csak 1.000 Ft!!!” A hirdetés nem írja, hogy még felszámítják a 300 Ft-os Idegenforgalmi adót, a 200 Ft-os Áfát, a minimum 500 Ft-os étkezést, az 1.000 Ft-os fürdőbelépőt stb. Tehát az 1.000 Ft-ból így lesz 3.000 Ft/fő!!!

Biztonságot jelent, ha látja is a házat, ahov szeretne menni. Ma már nem okozhat nagy problémát egy weboldal elhelyezése az interneten pár képpel a szálláshelyről. Mindig érdeklődjön utána, hogy létezik e weboldala a vendégháznak és nézze is meg a galériát. A képek önmagukért beszélnek és nagyon sok múlik rajtuk!

2. az IFA-t (Idegenforgalmi adó) nem mindig tartalmazza az ár, az IFA-t csak 18 év alatti gyermek és 70 év feletti felnőtt esetében nem kell fizetnie!

3. Hogy biztosan meglegyen a lefoglalt szobája, küldjön foglalót! A foglalásról viszont kérjen írásos visszaigazolást, így azt magával viheti. Így érkezéskor az esetleges viták elkerülhetőek! A foglaló befizetését (postai csekk, átutalási bizonylat) igazoló nyugtát mindig tartsa meg!

4. Ha Önnek kedvezményes fürdőbelépőt ígérnek, ne higgyen elsőre az ajánlatnak! Hiszen, ha Önnek a házi vagy szakorvos kezelést ír ki, amit itt, a fürdőben vesz igénybe, akkor amúgy is kedvezményes a belépés!

5. Érdemes a nyári üdülésünket minél hamarabb lefoglalni, mivel a szezonban nem biztos, hogy kap szállást abban az időben, amikor Ön szeretné és szezonon kívül még engedékenyebbek a szállásadók!

6. Aki szereti a meleget és nyüzsgést, a sok jó nyári programot, az nyugodtan utazzon a nyári szünetben, de aki a nyugodtabb pihenést választja és nem riad vissza a téli időjárástól, utazzon inkább szezonon kívül, hiszen ekkor nincs tömeg és ekkor még az árak is olcsóbbak!

7. Ha kisgyermekkel utazik és a gyermeknek nincs szüksége külön ágyra, nyugodtan kérhet a gyermeke után nagyobb engedményt!

8. A szállásadók előnyben részesítik a nagyobb foglalásokat és ebben az esetben szívesebben, adnak kedvezményeket! Kérdezze meg családtagjait, rokonait, baráti társaságát, ismerőseit, szomszédjait, munkatársait, hogy nem tartanának-e Önökkel. Így amellett, hogy spórolhat, egy jó társasággal még jobban telik az idő!

9. Figyeljen, hogy ha üdülési csekkel kíván fizetni, akkor a csekkel fizetendő ár nem lehet magasabb, mintha készpénzzel fizetne! Ugyanis, ha Ön ezt a fizetési módot választja, akkor a szállásadó a kezelési költséggel csökkentett összeget fogja megkapni, amit sokan felszámítanak, de ezt nem szabad. Ha például Ön egy 2000 Ft-os ajánlatot kap, akkor csekkel nem fizethet 2.200 Ft-ot!

10. A gyógykezelések igazából akkor érik el a kívánt hatásukat, ha 3 héten keresztül tart. Ezért érdemesebb hosszabb kúrákat igénybe venni. Hosszabb tartózkodáskor kedvezményre számíthat a szállásadójától!

+ 1. Nem biztos, hogy az a megbízható szálláshely, amelyik nem kér foglalót. Ne tévesszenek meg bennünket a nagyobb szállodák, melyeknek nagy kapacitásuk miatt nem okoz gondot, ha az a szoba foglalt éppen, mert könnyebben tud egy másikat adni és még ingyenes szolgáltatást is adhat kárpótlásul. A magánszálláshelyeknek nincsenek ilyen lehetőségei. Vannak, akik a nagyobb bevételért egy már szóban lefoglalt szálláshelyet egy kedvezőbb ajánlatért újra kiadják és csak a helyszínen, derül ki, hogy szállás nélkül maradt. Ezért kérjen írásos visszaigazolást a szobafoglalásról! Így sok kellemetlenségektől kímélheti meg magát!

Remélem sikerült ezzel a néhány tanáccsal felkelteni figyelmét és segíteni abban, hogy a pénztárcájából ne csorogjon ki értelmetlenül a pénz.

Belegondolt már abba, hogy mennyi pénzt enged ki a zsebéből, azzal hogy nem elég körültekintő. Ezekkel, az információkkal könnyedén és egyszerűen kiválaszthatja a számára megfelelő szálláshelyet, az országban bárhol, mellyel több 10.000 Ft-ot takaríthat meg! Kiváló mód erre az üdülési csekkel történő fizetés, mellyel egyre több szálláshelyen is tud fizetni, például nálunk is. Az egyre bővülő elfogadóhelyek száma lehetővé teszi azt az Ön számára, hogy minél szélesebb körben, minél több szolgáltatást igénybe tudjon venni ilyen módon is.

Tekintse meg az üdülési csekkről szóló tanulmányunkat, melyből többek között kiderül, hogy miért is éri meg Önnek ez a fizetési mód! Tudjon meg többet itt.

Az előbbiekben olvashatta, és Ön is szembesült már vele, hogy mennyire nehéz is kiválasztani a megfelelő szálláshelyet. Ez az oldal abban nyújt segítséget, hogy megkönnyítse a dolgát az olyanokkal szemben, akiknek nem az Ön elégedettsége a fontos. Továbbá olyan szálláshelyet kínálunk, akik előnyben részesítik a családias hangulatot, a zöldövezetet, akik nem csak egy szobában képzelik el a pihenést.

Hajdúszoboszlói vendégházainkban kiválóan pihenheti ki az év fáradalmait. Nálunk a kényelmes nyaraláshoz, kényelmes fizetés párosul, ugyanis a mi vendégházainkban fizethet üdülési csekkel is.

Nálunk az Ön kényelme az első! A családias hangulatot kedvelőknek ideális helyszín akár a vakációra, akár egy hétvégés kirándulásra.

Fiatal, idős, egyedül utazó, családos, párjával kettesben, csoportos, osztályok, klubok, egyesületek egy éjszakától több éjszakán át, bármilyen formában és módon, nálunk biztosan megtalálja a számára kedvező megoldást!